Pad-thai1הפאד תאי הוא ללא ספק מנת הדגל של הרחוב התאילנדי – אטריות אורז מוקפצות ברוטב של סויה ותמרהינדי. יש לו המון גרסאות, הבאתי את האהובה עליי.
המתכון קל ופשוט. המשימה המורכבת ביותר היא לגשת לחנות תבלינים טובה ולבקש תרכיז תמרהינדי – רצוי של חברת Tamicon

חומרים לרוטב

1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס רוטב דגים
1 כוס סוכר חום
2 כפיות תרכיז תמרהינדי
¼ כוס מים

חומרים להקפצה
4 כפות שמן קנולה
400 ג' אטריות אורז רחבות (5 מ"מ)
300 ג' טופו חתוך לקוביות קטנות
1 חבילה בצל ירוק (רק החלק הירוק) חתוך לפיסות של 5 ס"מ
½ חבילה נבטים סיניים
4 כפות בוטנים קלויים קצוצים דק

הוראות הכנה:
1)     משרים את אטריות האורז במי ברז לשעה לפחות ועדיף שעתיים ומסננים היטב.
2)     מרתיחים את חומרי הרוטב בסיר קטן.
3)     מחממים ווק עם השמן על אש גדולה עד שחם מאד.
4)     מוסיפים טופו בזהירות ובוחשים עד שמזהיב
5)     מוסיפים את האטריות ובחשים במרץ כשתי דקות
6)     מוסיפים את הרוטב ומטגנים עד שהאטריות סופגות את כל הרוטב וכל הנוזל נעלם.
7)     מוסיפים בצל ירוק ונבטים ומטגנים עוד דקה
8)     בהגשה מפזרים בוטנים קצוצים